Haikeisiin hetkiin

Kukat puhuvat silloin, kun sanoja ei ole. Meiltä saat taidokkaat kimput, kukkalaitteet ja kauneimmat surukukat kunnioittamaan elettyä elämää ja yhteisiä hetkiä.

Kuva kimpusta.

Esimerkkejä hautajaiskukista

Arkkukoristeet
Surulaitteet
Surukimput
Seppeleet ja sydämet
Uurnakoristeet
Istutukset haudalle
Muistotilaisuuskukat
Arkkukoristeet
Arkkukoristeet
Surulaitteet
Surukimput
Seppeleet ja sydämet
Uurnakoristeet
Istutukset haudalle
Muistotilaisuuskukat

Arkkukoristeella voidaan ilmentää vainajan persoonallisuutta ja arvoja. Suunnittelussa otetaan huomioon valitun arkun yksityiskohdat ja väri. Näin saadaan kaunis ja arvokas kokonaisuus, joka kunnioittaa edesmenneen muistoa ja luo tilaisuudesta vainajan ja omaisten näköisen. Kukat tuovat myös lämpöä surun keskelle.

Surulaite on perinteinen hautajaisissa käytettävä näyttävä kukkasidontatyö, johon voi kiinnittää tekstatun nauhan tai kortin. Surulaitteen kukat ja värit voi valita kuvaamaan esimerkiksi vainajan persoonaa. Autamme sinua tarvittaessa valitsemaan sopivan väri- ja kukkayhdistelmän.  

Kimppu voidaan sitoa pyöreäksi tai pisaran malliseksi. Kimpussa on kukkien omat varret, joista kimppua kannetaan. Kuten muissakin töissämme, voidaan myös kimpussa käyttää mitä tahansa kukkia ja värejä. Kimppuun voi kiinnittää halutessaan tekstatun nauhan tai kortin. 

Seppele on perinteinen sidontatyö, johon suomalaisessa hautaushistoriassa on kuulunut havu- ja lehtipäällysteet. Perinteisempien seppeleiden rinnalle on noussut suosituksi vaihtoehdoksi kohokukitetut sinipohjaan tehdyt seppeleet. Myös seppeleeseen voidaan kiinnittää kortti tai nauha.  

Uurnanlaskutilaisuudessa voidaan uurnaan kiinnittää pieni korumainen työ eli niin sanottu uurnakoriste. Uurnanlaskuun voi tilata myös kukat tai sidontatyön, joka jää koristamaan itse uurnapaikkaa uurnanlaskun jälkeen. 

Muistotilaisuudessa kukat koristavat tilaisuuden paikkaa ja tuovat surujuhlaan lämmintä tunnelmaa. Muistotilaisuudessa on yleensä esillä kuva vainajasta muistopöydällä, ja kuvan viereen sijoitetaan pieni kukkakimppu tai asetelma. Noutopöytää ja pöytiä joissa istutaan, voivat niinikään koristaa kimput tai asetelmat.

Kukat puhuvat silloin, kun sanoja ei ole.

Olet tervetullut kukkakauppaamme suunnittelemaan tarvitsemasi kukituksen yhdessä floristimme kanssa. Kukkakauppaamme on helppo löytää, sillä se sijaitsee aivan Turun ydinkeskustassa. Voit myös tehdä tilauksen kätevästi puhelimitse tai sähköpostitse joko floristin kanssa tai hautausasioissa sinua palvelleen hautausjärjestelijän kanssa.

Kuuntelemme tarkasti toiveitasi ja suunnittelemme ja toteutamme tilaisuuteen sopivat sekä merkityksekkäät surukukat. 

Käytämme kukkatöissämme vain laadukkaimpia raaka-aineita ja hyödynnämme mieluusti aina kunakin sesonkina parhaiten saatavilla olevia kukkia. Tilaamme kukat aina erikseen jokaista sidontatyötä varten. Kukat saapuvat suoraan maahantuojalta kukkasitomoomme: näin voimme taata, että meiltä hakemasi kukat ovat aina tuoreita ja kestäviä.

Kun teet tilauksesi ajoissa, saat varmimmin juuri haluamasi kukat.

Kysy lisää

Floristit
Eerikinkatu 25, Turku
kukka@vehanen.fi

Käsin tekstatut adressit ja kortit

Kortit ja suruadressit ovat käsinkosketeltava tapa kunnioittaa edesmennyttä. Liikkeestämme saat kauniit, omalla viestilläsi käsin tekstatut huomionosoitukset suruun.

Liikkeessämme on esillä vaihtuva valikoima erilaisia adresseja ja kortteja. Huomaathan, että voit tilata kortit ja adressit myös soittamalla tai sähköpostitse. Ne voidaan liittää tilaamasi kimpun yhteyteen tai lähettää erikseen haluamaasi osoitteeseen.

Olit sata aurinkoa,
tuhat tuulta,
minulle se ainoa.

Olet yhä kaikkea.
Nyt vain toisessa ajassa,
ikuisuuden lukkojen takana.

Vielä annetaan avain minullekin,
nousen portaat.
Auringot kaikki vastassa!
Sinä!

Heli Laaksonen 2022